Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koje bi sve sposobnosti mogle odrediti ili definirati superčovjeka? Bi li to možda bila gotovo potpuna imunost na struju i elektrošokove?


Rajmohan Nair iz Indije, upravo je čovjek kroz čije tijelo prolazi struja i do 30 puta veće snage nego što je potrebno da ubije normalnu osobu. Njegovo tijelo u tom procesu ne pokazuje vidljiv napor, a on sam pritom je sasvim lucidan.

Vezani članci Milan Bandić, gradonačelnik Zagreb - 1 Možda zvuči kao šala, ali nije: Milan Bandić ima Vodič za suzbijanje korupcije Vlak, ilustracija Strava u Tovarniku: Muškarac gorio na krovu teretnog vlaka, strojovođa ga pronašao mrtvog

>> Gurnuli ga na tračnice, preživio udar od 675 volti

History Channel zabilježio je njegovu priču, a ona uistinu zvuči kao nešto što samo čitamo iz stripova. Kao dječak, ostao je bez majke te je iz očaja i tuge htio počiniti samoubojstvo. Odlučio je popeti se na električni stup, no kad je dotakao žice, napon i struja, koji inače spržili običnog čovjeka, na njega nisu imali efekta.

Dar od Boga

'To je bio dar od Boga', objasnio je 'Električni čovjek' Rajmohan. On je danas atrakcija u Indiji, a osim što pali žarulje provođenjem struje kroz tijelo, može se spojiti direktno i bez osigurača u izvor struje i ispeći jaje na električnom grijaču. Pri izlaganju izrazito jakim strujama, Rajmohanu jedino vid oslabi, no na njemu se to gotovo uopće niti ne vidi.

Njegovo tijelo ima otpor preko 1,3 milijuna Ohma, dok normalna osoba ima otpor od oko 150 tisuća Ohma, što je pokazao i mjerač otpora na voltmetru.

U priloženom videu može se vidjeti kako sve to ovaj čudesni Indijac radi. Jedno je sigurno, on se sa strujom uistinu može poigravati, no ništa što on izvodi drugi ne bi smjeli izvoditi u vlastitom domu, bez obzira na sve. Ipak je Rajmohan, na kraju krajeva, istinski superčovjek.