Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kobasica napravljena od sveukupno 28 krmača je težila tek nešto manje od 3,5 tone, a organizatori su je prodavali na metar po cijeni od 500 tamošnjih dinara (tridesetak kuna).


Štovatelji dobro zalogaja ponovo su imali što za vidjeti i okusiti u Turiji, na tradicionalnoj takozvanoj kobasicijadi. Organizatori su se ponovo potrudili oboriti svjetski rekord, pa su u čast 31. obljetnice tog događaja proizveli kobasicu dugačku dva kilometra i 31 metar.

Vezani članci Koronavirus, Crna Gora Srbija i Crna Gora skinute s EU-ova popisa sigurnih zemalja zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom Koronavirus u Srbiji U Srbiji potvrđena nova 344 slučaja zaraze. Na respiratorima 170 oboljelih: "Sve je više mlađih ljudi, od 20 do 40 godina"

Kobasica je sveukupno težila točno 3, 240 kilograma, a pravilo ju je šestoro mesara koji su na proizvodnju potrošili tri dana i dvije noći.

Uz meso, u nju je stavljeno oko 30 kilograma slatke i ljute paprike, 65 kilograma soli i desetak kilograma bijelog luka i papra.

Budući da su predstavnici Guinnessove knjige rekorda prošlogodišnju, kraću za samo metar, već upisali kao najveću na svijetu, ove godine se nisu ni pojavili, ali je zato divovska kobasica zainteresirala društvo s portala Mashable.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook