Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimila filmić

VIDEO Snimka koja nas vodi do posljednje granice...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svemir - posljednja granica, a zahvaljujući astronautkinji Suniti Williams, do te posljednje granice možemo i mi, obični smrtnici. Prije napuštanja Međunarodne svemirske postaje snimila je video i ostvarila snove svih onih koji su kao mali htjeli biti astronauti.

U snimci od 25 minuta, bivša zapovjednica Međunarodne svemirske postaje, otkrila je svakodnevni život astronauta. Za početak - spavanje. 'Možete spavati u bilo kojem položaju. Ja imam osjećaj da stojim, a zapravo ležim na tlu. Nije važno ni ako se okrenem i spavam naglavačke. Nemam osjećaja za to', rekla je Sunita.

>>
Poslušajte prvu pjesmu iz svemira!

Uz 16 izlazaka i zalazaka sunca, san se može pokušati uhvatiti i na stropu. Radni dan počinje u šest, a vježbanje je prijeko je potrebno jer u bestežinskom stanju dolazi do atrofije mišića i propadanja kostiju.

Pročitajte i ovo Darivanje krvi, ilustracija - 2 Dan darivatelja Jedinstveni u Europi: "Rijetko koja država ima dobrovoljne darivatelje koji bez plaćanja daruju krv" Slika nije dostupna Sojuz s južnokorejskom astronauticom pristao na ISS

Svakako je potrebno i jesti pa je tu i hladnjak s namrinicama. 'kao da kod kuće otvorite hladnjak. Tu su pića, meso, jaja, žitarice, grickalice', rekla je Sunita prebirući po hladnjaku. Posada radi deset sati na dan, a subotom pet. Ostatak mogu koristiti za što god žele. Sunita je ovim videom stvorila astronaute od svih nas.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene