Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odijelo za astronaute prilično je kompleksno i ima utjecaj na tijelo čovjeka koji ga nosi. Međutim, primijećene su razlike u utjecaju na organizam kod muškaraca i žena.


Kanadski astronaut Chris Hadfield objavio je infografiku na kojoj se vidi kako odijelo za astronaute utječe na tijelo žene, a kako na tijelo muškarca.

Vezani članci Možemo! Možemo će platiti kaznu zbog previše žena na izborima? ''Ovo je nevjerojatno, ali istinito'' U krevetu ''Vježbajte na jajima'': Djevojka slikovito pokazala tajnu ženskog užitka kako bi muškarcima olakšala posao

1. Žene imaju manju mogućnost od gubitka sluha te ne postoji mogućnost da će sluh prije izgubiti na lijevom uhu, za razliku od muškarca. Kod njih postoji veća mogućnost da će izgubiti sluh i to prije na lijevom nego na desnom uhu.

FOTO Prošetao svemirom i snimio svemirski 'selfie'

2. Astronautkinje nisu iskusile značajno oštećenje vida, dok njihovi pojedini kolege astronauti bilježe značajno oštećenje vida.

3. Žene pokazuju blago odstupanje prema točnosti nasuprot brzini u odgovorima na testovima budnosti. Isto je i s njihovim kolegama po odjelu za astronaute.

4. Astronautkinje su osjetljivije na ortostatsku intoleranciju, dok osjetljivost nije zabilježena kod njihovih kolega.

5. Infekcije urinarnog trakta su učestalije kod astronautkinja nego kod astronauta.

6. I kod žena i kod muškaraca koje nose odijelo za astronaute vidljiv je velik gubitak u koščanoj i mišićnoj masi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju