Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazov za rijetke

VIDEO: Silazak u užareno grotlo vulkana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riskirati život spuštanjem u dubine vulkana u kojem ključa užarena lava, izazov je kojeg bi se malo tko prihvatio.

No, takav pothvat sitnica je za kaskadere u srebrnom zaštitnom odjelu. Užem se polako spuštaju po podmuklim stijenama koje vode prema vatrenom jezeru. U tinjajućem vulkanu koriste kanistre s kisikom kako bi mogli disati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglašen crveni alarm VIDEO Erumpirao vulkan na Kamčatki, oblak pepela visok 20 kilometara: "Ostanite kod kuće!" Mauna Loa - 4 Čudo prirode VIDEO Pogledajte tok lave koji se kreće 40 metara na sat: Posjetitelji hrle obići najveći aktivni vulkan na svijetu

Ti ekstremni penjači vole se i fotografirati dok je oko njih lava, koju vulkan izbacuje do 15 metara u visinu. Snimka, koju je snimio vulkanolog Geoff Mackley na udaljenom vulkanu na Ambrym otoku u arhipelagu Vanuatu u Južnom pacifiku, 400 milja udaljenom od Australije, postao je senzacija na internetu. 'Ništa se ne može mjeriti s adrenalinom kada se nađeš u takvoj situaciji. Naš tim se spustio 500 metara u Marum vulkan na sam rub velikog jezera u kojem je ključala lava', rekao je Geoff.

>> Guatemala: Eruptirao vulkan, glavni grad pod 'crnom kišom'

Na tom otoku živi 8 tisuća ljudi, piše Daily Mail. Zadnja podvodna erupcija tog vulkana je bila u studenom 2008. godine, kada je iznosila 6,4 stupnjeva po Richteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene