Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo niže ludorije

VIDEO: Prvi luping 'čovjeka rakete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yves Rossy, švicarski avanturist poznatiji kao 'jetman', napravio je novi podvig i leteći svojim jet packom uspio je napraviti puni luping u zraku.

Dosadašnji uspjesi su mu prelijetanje kanala La Manche i švicarskih Alpa, a ovaj je izveo iznad jezera Ženeva u Švicarskoj. Taj 51-godišnji bivši vojni pilot i sportski entuzijast, sam je izjavio kako je 'vrlo sretan i zadovoljan' izvedenom akrobacijom.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Njemački parlament Iznenađenje u Berlinu Njemački parlament donio zbunjujuću odluku: Ukrajini neće slati moćno oružje

>> VIDEO: 'Čovjek-raketa' pao u Gibraltar

Za sljedeći cilj, odabrao je brišući let američkim Grand Canyonom. Za izvođenje lupinga, popeo se balon na 2400 metara visine. 'Let je prošao odlično, unatoč malim problemima s pokretanjem motora na početku. Uspio sam napraviti dva luping i vrlo sam sretan', objavio je Rossy na svojim internetskim stranicama, prenosi Telegraph.

Htio je napraviti i krug oko balona, ali je zbog tehničkih i sigurnosnih razloga odustao od te zamisli, prenosi list 20 Minutes. Za Grand Canyon, taj avanturist čeka samo zeleno svijetlo od američkih vlasti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene