Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije uspio

VIDEO: 'Čovjek-raketa' pao u Gibraltar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarski 'čovjek-raketa', koji se proslavio preletom La Manchea uz pomoć krila na raketni pogon, u srijedu nije uspio ponoviti taj pothvat u svom prvom interkontinentalnom letu iz Maroka u Španjolsku.

Pedesetgodišnji pustolov Yves Rossy morao je sletjeti u more, izvijestio je BBC. Organizatori su neuspjeh pripisali kvaru na krilu i priopćili da su spasioci odveli Rossyja u bolnicu na rutinski pregled. Taj suvremeni Ikar iskočio je iz zrakoplova iznad marokanskog grada Tangera kako bi preletio iz Afrike u Europu uz pomoć krila na mlazni pogon pričvršćenih na leđa.

Pročitajte i ovo Ilustracija ne zna se uzrok Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika odjednom je počelo povraćati! Slika nije dostupna Junački pothvat VIDEO: Preletio Grand Canyon u letećem odijelu s motorom na leđima

>> VIDEO: Švicarski avanturist preletio La Manche

Od Tangera do Atlanterre na španjolskoj obali (40 kilometara) trebao je letjeti 13 minuta, no padobranom je bio prisiljen spustiti se u more prije nego je doletio do cilja. Rossy, bivši pilot zrakoplova, lani je uz pomoć svoga mlaznog krila preletio kanal La Manche i iz Calaisa u Dover stigao za 15 minuta. Rossyjevo dvometarsko krilo od karbonskih vlakana pokreću četiri jednostavna mlazna motora, a može postići brzinu i do 300 kilometara na sat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene