Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Smiješite ne, ne radite mrzovoljne face. I prekrižite ruke.


Roditelji su vas sigurno učili kako da se držite kada želite ostaviti prijateljski dojam, ali istraživači su otkrili kako govor tijela ima mnogo veći utjecaj od toga da samo drugi dobiju dojam o vama. Govor tijela, pokazali su istraživanja, može promijeniti i vaš vlastiti stav o sebi, piše Huffington Post.

Vezani članci Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Getty Images) Otkrivene skrivene poruke Meghan i Harryja upućene sinu Archieju, stručnjaci su sve dešifrirali Izvitopereni modeli (Foto: sadanduseless.com) - 3 Put do top-modela može biti težak, pogledajte neke od poza kojima se cure pokušavaju istaknuti

Psiholozi ovaj fenomen nazivaju: utjelovljena spoznaja.

Dr. Amy Cuddy s Harvard Business Schoola zagovara moć poziranja, odnosno ideju da vaše držanje može utjecati na samopouzdanje.

'Amy Cuddy govori o određenom držanju koje proizvodi promjene na psihološkoj razini te mijenja razinu hormona', rekla je Dr. Tanya Vacharkulksemsuk, istraživačica na Sveučilištu California.
'Na primjer, ljudi čitaju rečenice ljutim tonom kada ih se traži da to učine namršteni', dodaje dr. Vacharkulksemsuk.

Imate li i vi ovih 9 osobina?

A samoppouzdanje koje možete popraviti s nekoliko jednostavnih poza, velik je korak prema usjehu na poslovnom i privatnom planu.

To nije jedini primjer bizarnog odnosa držanja prema ponašanju. Istraživanja kažu da ruke, osmjeh pa čak i gestikulacija ruku utječe na vaš mozak, raspoloženje i ponašanje. Pogledajte video i otkrijte svih šest velikih otkrića ovog istraživanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook