Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u savani

VIDEO Pomahnitala žirafa ganjala turiste na safariju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadi žirafa na ljude iznimno su rijetki. Stoga ne čudi da su turisti u južnoafričkom safariju bili preneraženi kada su vidjeli da prema njima galopira dvije i pol tone težak dugovrati gorostas.

Prestravljeni turisti na safariju u južnoafričkoj savani džipom su bili prisiljeni bježati od pomahnitalog mužjaka žirafe koji ih je počeo ganjati. Dvije i pol tone teška dugovrata grdosija je i inače poznata po čudnom ponašanju, ali dosad nikada nije bilo većih problema s posjetiteljima. Kako piše Daily Mail, stručnjaci nagađaju da je uzrok sumanutog galopa nekakav hormonalni poremećaj.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

>> FOTO Žirafa pobjegla iz cirkusa, napravila pomutnju u gradu

U sceni koja pomalo podsjeća na Spielbergov Jurski park, prvo se mogao čuti smijeh, no ubrzo je uslijedila napetost i strah. Mužjak žirafe ih je isprva znatiželjno gledao i polaganim korakom slijedio, a kad je vozač dao gas, životinja je učinila isto te je za njima počela trčati.

U jednom je trenutku došlo i do bliskog susreta s vozilom pri čemu je razbijeno staklo jednog prozora, a vozač je zaradio blaži udarac.

Turisti, među kojima su bili jedan Nijemac i dvoje Južnoafrikanaca, u konačnici su se ipak uspjeli izvući na sigurno. Premda su i dalje šokirani, sretni su što su živi.

Općenito, napadi žirafa na ljude su iznimno rijetki. Snimku poludjelog mužjaka žirafe pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene