Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz udobnosti fotelje

VIDEO: Pogled na Saturn kao iz svemirskog broda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li ikad poželjeli vidjeti kako bi izgledao prelet pored Saturna, njegovih prstenova i satelita? Redatelj Stephen Van Vuuren pobrinuo se da nam to omogući.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović I danas će letjeti Milanović: ''Premijer je sam dogovorio prelet i toga više neće biti. Takvo seljačko ponašanje neću komentirati'' Slika nije dostupna Objavljena snimka VIDEO Nad Hrvatskom preletjeli MiG-ovi i Rafalei: Pogledajte kako je to izgledalo iz kokpita našeg pilota

5.6k Saturn Cassini Photographic Animation from stephen v2 on Vimeo.

Van Vuuren je napravio film baziran na snimkama satelita i na pretpostavci kako bi taj prelet mogao izgledati u stvarnosti. Video koji prenosimo samo je najava ukupnog materijala, a donosi ga news.com.au.

Zajedno s timom stručnjaka za specijalne efekte Van Vuuren je spojio na tisuće fotografija visoke rezolucije, koje je napravila NASA-ina letjelica Cassini, tijekom svojeg preleta Saturna. Film zapravo prikazuje četiri godine putovanja i istraživanja Saturna, njegovih prstenova i prirodnih satelita tog planeta.

Želi film dovesti u IMAX kina

No, redateljev plan je lansirati film o Saturnu na kino platna, ali ne u obična, već IMAX kina. Njegov uspjeh ovisit će zapravo isključivo o odazivu publike, jer zasad je samo u demo produkcijskoj fazi i potrebno je prikupiti 125.000 dolara, kako bi dovršio projekt.

Van Vuuren film je nazvao Outside In i dosad je prikupio 32.000 dolara u donacijama. Pogledajte kako izgleda demo verzija filma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene