Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3D crne rupe

VIDEO Ovakav sudar mogli bi vidjeti već za sedam godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovakvom prizoru mogli bi svjedočiti već za sedam godina.

Kako bi izgledalo kada bi se sudarile dvije velike crne rupe u svemiru? Znanstvenici sa sveučilišta u Illinoisu napravili su prvu 3D simulaciju takvog sudara. Osim što je prva, zanimljiva je i zbog nekih istraživanja prema kojima bi do sudara crnih rupa uistinu moglo i doći i to za samo - sedam godina.

Kako bi napravili što vjerniju simulaciju, znanstvenici su koristili Einsteinovu opću teoriju relativnosti.

Dr. Stuart Shapiro, profesor fizike na Sveučilištu Illinois predstavio je ovu animaciju na sastanku Američkog društva fizičara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alternativne realnosti NOVA TEORIJA VELIKOG HAWKINGA 'Ako upadnete u crnu rupu, ne odustajte' Slika nije dostupna Rijedak svemirski fenomen Otkrivena galaksija u čijem središtu se nalaze čak TRI crne rupe

Tamna materija i nije tako tama

'Naše simulacije binarnih crnih rupa koje se spajaju na magnetnom disku omogućuju nam da zavirimo u svemirski događaj za koji astronomi vjeruju da se događa u dalekim galaksijama', rekao je Shapiro.

Ova simulacija došla je u pravom trenutku jer su u ožujku astronomi pronašli dokaze o postojanju dviju crnih rupa koje će se sudariti. Ova animacija i posljednje otkriće dviju crnih rupa mogli bi rasvijetliti veliku misteriju koja trenutno obavija crne rupe, piše Daily Mail.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene