Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak poremećaj

VIDEO On ima tri godine, 70 kilograma i ne može prestati jesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni Misael sa svoje tri godine teži čak 70 kilograma.

Trogodišnji Misael iz Brazila teži nevjerojatnih 70 kilograma i ne može prestati jesti. Liječnici vjeruju da dječak boluje od Prader-Willi sindroma, iznimno rijetkog genetskog poremećaja kojeg karakteriziraju stalna i grad i želja za hranom. Djeca s ovim sindromom jedu 3 do 6 puta više od svojih zdravih vršnjaka.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

'Čak je i odlazak liječniku ili bilo kakav drugi izlazak iz kuće vrlo težak i kompliciran. Dok hodamo cestom ljudi zastaju da bi se slikali s njim i kažu kako nikada nisu vidjeli tako velikog dječaka. Sve žele znati, koliko je težak, koliko ima godina', kaže Misaelov otac.

Dječak težak 95 kilograma: Uhićeni roditelji!

Misael je rođen kao zdrava beba s 2,9 kilograma, a otada, svakog mjeseca svog života na težini dobiva 3 kilograma, piše Daily Mail.

Za Prader-Willi sindrom ne postoji lijek, a osim abnormalne težine utječe i na smanjenje tonusa mišića, zdravlje srca i dičnih puteva, koncentraciju, sposobnost učenja te može uzrokovati i psihičke probleme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene