Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč učestalim nesrećama i upozorenjima španjolskih hotelijera, avanturisti na ljetovanju u Španjolskoj sve češće izvode ludorije po hotelima i skaču s njihovih balkona u bazene ispod.


Osim što ignoriraju upozorenja, svoje kaskaderstvo objavljuju i putem interneta, no nerijetko se dogodi prava nesreća, a dosad ih je u španjolskim hotelima zabilježeno preko 30. 'Jasno je da su mnogi od njih bili pod utjecajem alkohola, ili drugih supstanci', pojasnio je za Euronews.net Sebastian Darder, glasnogovornik udruženja hotelijera Balaerskih otoka. Njihove skokove Španjolci nazivaju 'balkoniranjem', a često oni koji skaču s tih balkona, završe svega nekoliko centimetara od rubnjaka i stravično teških ozljeda.

Vezani članci Mladić skače po zgradi HNK-a 03 Gdje mu je bila pamet: Mladić skakao po uskim izbočinama na zgradi HNK-a Mačka dadilja Mačka oduševila internet: Pokazala da je odlična dadilja i možda spasila dijete od tragedije

Politika nekih hotela je neumoljiva, pa se tako 'kaskaderi' odmah izbacuju van, dok drugi postavljanjem panela žele skokovima stati na kraj. Ništa od toga nije spriječilo mladog 20-godišnjeg Britanca Ryana Elleya da skoči sa drugog kata hotela 'Playa d'en Bossa' na Ibizi 8. kolovoza ove godine te zadobije teške ozljede i padne u komu. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Mallorci, a osim što se doktori bore za njegov život, obitelj mladića će samo za njegovo prebacivanje u Veliku Britaniju morati platiti oko 18.000 eura.