Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od običnog do fascinantnog

VIDEO Ovakvo nešto nikada niste vidjeli! Možete li pogoditi što je?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što pogledate niže priloženi video, vjerojatno ćete imati malo drugačiji pogled na jednu tako jednostavnu i svakodnevnu radnju, poput paljenja obične šibice.

Kad bi vas netko upitao kako doživljavate trenutak u kojem se pali šibica, vjerojatno bi vam odgovor "dramatično" bio među posljednjima na listi. Doista, kod paljenja šibice sve što ljudsko oko vidi jest kratkotrajni bljesak i paljenje plamena. Sve to skupa traje oko sekunde ili manje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer upozorava 'Dovoljna je šibica da se Slovenija zapali' Slika nije dostupna Usporena snimka Ovakvu blesavoću sigurno već dugo niste vidjeli!

Dodajte u taj proces znanost i odjednom se otvara jedan čitav novi uvid u proces paljenja šibice i otkrivaju se dosad neviđene stvari.

VIDEO Zadivljujuće i zastrašujuće: Za ovo kažu da je otvaranje 'portala u pakao'

Produkcijska kuća Ultra Slo odlučila je zabilježiti proces paljenja šibice kamerom, ali ne na bilo kakav način, namjestili su makro kadar i napravili snimku brzinom od 4.000 slika u sekundi. Povrh toga, da bi rasvjeta bila adekvatna, utrošili su više od 2 kilovata u rasvjetnim sustavima, od reflektora do zrcala, kako bi snimka ispala kristalno jasna, prenosi Science Alert.

Rezultat je nevjerojatna usporena snimka jednog običnog kemijskog procesa, koji upravo zbog načina na koji je sniman, postaje i više nego zanimljiv.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene