Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobična lubanja

VIDEO: Hibrid čovjeka i vanzemaljca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesu li izvanzemaljci miješali svoj DNK s ljudskim i postoje li dokazi za to? Američki 63-godišnji istraživač Lloyd Pye je uvjeren da jesu, a tvrdi i kako u rukama duži ključan dokaz - vrlo neobičnu lubanju.

Pročitajte i ovo Patuljasta mumija pronađena u pustinji Atacama u Čileu (Foto: AFP) e otkriveno o čemu se radi Riješen misterij patuljaste mumije: Nije izvanzemaljac, ali prava je istina gotovo jednako čudna.. Slika nije dostupna Zbunjeni teoretičari zavjere SVI SE PITAJU Što je to na fotografiji s Marsa?

Neobična lubanja, prema njemu, najjači je dokaz postojanja 'hibrida', odnosno potomka čovjeka i izvanzemaljca. Pye je odlučio lubanju podvrgnuti i dodatnom testiranju, koje bi, kako vjeruje, trebalo potvrditi njegovu teoriju, piše Bild.

Lubanja koju predstavlja kao dokaz, zapravo je pronađena još 1930 godine, od strane američkog bračnog para u jednom napuštenom meksičkom rudniku. Nalazila se pored normalnog ljudskog kostura, a tek 1999. godine, podvrgnuta je prvim testiranjima i analizama, koji su otkrili kako je lubanja stara 900 godina. Zanimljivo je bilo i otkriće da je lubanja pripadala dječaku starosti samo 5 godina, no iz razloga jer je njegova lubanja pet puta veća od normalne lubanje dječaka te dobi.

Kritičari tvrde da je to deformirana ljudska lubanja

Lubanja ima volumen od 400 kubičnih centimetara i gustoću koštane mase veću za 50 posto od normalnih lubanja. Njezin oblik je isto tako bitno drugačiji, odnosno ovalniji i više spljošten, a očni živac se ne nalazi na istom mjestu kao kod normalne ljudske lubanje. Ono što su testovi zasad pokazali, kako je majka ovog, uvjetno rečeno 'stvora', bila ljudskog porijekla, no zasad ne postoje indicije o očevom DNK-u. To je Pyeu dovoljno, uz neobičan izgled lubanje, da zaključi kako ona zasigurno nije zemaljskog porijekla, ili bar ne u cijelosti.

Kritičari, s druge strane, su skeptični i tvrde kako je lubanja zapravo pripadala osobi s genetičkim poremećajem, poput Hutchinson-Gilfordovog sindroma. Ta neizlječiva bolest uzrokuje ekstremno brzo starenje i bizarno povećanje lubanje. Pye, međutim, odlučno odbacuje takvo objašnjenje i nastavlja s testiranjima, ne bi li otkrio ono čega se možda mnogi i pribojavaju, da su vanzemaljci možda već i posijali svoje 'sjeme' na Zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene