Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netko se veseli zimi

VIDEO: Ledeni festival otvorio vrata posjetiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su zimski uvjeti ovog tjedna diljem Europe mnogima zadavali glavobolje, u Njemačkoj led nije bio izvor nezadovoljstva. Naprotiv, gomila znatiželjnika pohrlila je na godišnju izložbu ledenih skulptura u Rostock.

Kada zavladaju temperature ispod ništice, dolazi vrijeme za njemačke i poljske umjetnike koji od leda izrađuju žirafe, lavove, paukove i još mnogo toga, piše APTN. Za ledeni festival potrebne su posebne pripreme. 'Da bi dobili izrazito čist led vodu neprestano treba pokretati. Tek nakon sedam dana dobije se odgovarajuća ledena kocka', ispričao je Othmar Schiffer-Belz, glasnogovornik ledenog festivala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzni biznis Led s Arktika izvoze u Dubai: Umjesto u oceanu topi se u skupim koktelima Ilustracija Japan u brizi VIDEO Kitovi ubojice zarobljeni u ledu, nitko im ne može pomoći: ''Nemamo drugog izbora nego čekati''

Djeca koja posjete festival možda će se osjećati kao da su katapultirani u Ledeno doba, film u kojem se radnja odvija u vrijeme kada je Zemlja bila veliki ledeni glečer. No, upravo je led postao simbol globalnog zatopljenja. Početkom mjeseca, ledene skulpture prevezene su u glavni grad Danske za vrijeme UN-ovog summita o globalnom zatopljenju. Ledeni festival bit će otvoren do kraja veljače, a tada će ledene skulpture otopiti sunce. 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene