Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 120.000 mladih kornjača puštene su u Amazonu u Boliviji. Dio je to projekta obnove broja kornjača zbog povećeg izlova na tom području.


Kornjače su puštene 416 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada La Paz, a koliko je sam događaj važan pokazuje i podatak da mu je prisustvovao i potpredsjednik Bolivije Alvaro Garcia, javlja AP.

Vezani članci Senatorica Jeanine Anez (Foto: AFP) Senatorica Jeanine Anez proglasila samu sebe privremenom predsjednicom Bolivije Evo Morales (Foto: ANGELOS TZORTZINIS/DPA/PIXSELL) Bivši bolivijski predsjednik Evo Morales pobjegao u Meksiko, poslali zrakoplov po njega

Kornjače su puštene na području zaštićenom od izlova. Lokalno stanovništvo i čuvari u parku pomogli su paziti na jaja dok se nisu izlegla. Populacija kornjača drastično je pala u posljednjih nekoliko godina jer ljudi odrasle kornjače love zbog mesa i jaja.

>> Upoznajte Kiki, novu stanovnicu NP Brijuni!

Kornjače tijekom proljeća u pijesak izlegnu jaja te migriraju niz rijeku. Male kornjače koje se izlegnu velike su tek nekoliko centimetara, ali odrasli mogu narasti do jednog metra i težiti do 70 kilograma. One koje uspješno izbjegnu predatore mogu živjeti i čitavo stoljeće. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook