Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i svoj bazen

Upoznajte Kiki, novu stanovnicu NP Brijuni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući suradnji između NP Brijuni i Centra za oporavak morskih kornjača, u Safari park na Brijunima stigla je nova stanovnica.

Kiki, kako je nazvana glavata želva, nova je stanovnica NP Brijuni. Za kornjaču je ponovo uređen veliki bazen u kojem su nekada držali tuljane.

Pročitajte i ovo Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 2 popularno odredište Nacionalni park koji obožavaju turisti slavi 40. rođendan: "Preselila bih se ovamo da mogu" Ugrizi kornjače Hara po plažama Novi napadi kornjače u Dalmaciji: "Bila je izuzetno agresivna. Dok je gospođa bježala, ganjala ju je i triput ugrizla"

Glavata je želva vrsta morske kornjače, koja kao i kopnene kornjače, spada u drevni red Chelonia. Morske su kornjače jedini gmazovi koji naseljavaju Sredozemno i Jadransko more.

>> VIDEO Stogodišnja kornjača posvojila nilskog konja!

Procijenjeno je da se godišnje u Jadranskom moru slučajno ulovi oko 2 500 glavatih želvi. Morske kornjače u Hrvatskoj su zaštićene zakonom, kao i brojnim međunarodnim konvencijama. Strogo je zabranjen svaki namjerni izlov, uništavanje, uznemiravanje ili trgovina ovim vrstama. Za ubijanje glavatih želvi predviđene su visoke novčane kazne.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene