Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aukcija u Dubaiju

VIDEO: Jedan od najvećih bisera na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih perla na svijetu od gotovo 60 karata bit će dio proljetne aukcije u Dubaiju, na kojoj će se naći mnoštvo rijetkih dragulja, čija se vrijednost procjenjuje na 6 i pol milijuna dolara.

Iako izgleda kao golemi privjesak, riječ je zapravo o jednoj od najvećih perla na svijetu. Presijava se u sivo srebrnim nijansama, a teži čak 60 karata. Priliku je ima kupiti onaj tko će za nju moći izdvojiti barem četvrt milijuna dolara, na proljetnoj aukciji dragulja u Dubaiju. Perle imaju posebno značenje za Dubai jer je u prošlom stoljeću lov na njih bio velik izvor prihoda. Danas je u ovom bogatom gradu golem interes za kupnju tog nakita. Perla je smještena na tankom lančiću s dijamantima.

Pročitajte i ovo Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu Ilustracija oboren rekord Ovo je najskuplji viski na svijetu, prodan je za vrtoglavu cifru

>> Prodaje se drugi najveći biser ikad pronađen

'Morate imati velik komad nakita, mora biti u dobrom stanju, mora imati divan sjaj, dobru boju. U ovom slučaju perla ima sve te predispozicije - velika je, nije savršenog oblika, ali je jako dobrog koji joj daje njezina neobična veličina', ističe direktor Christie'sa za nakit srednjeg istoka David Warren.

Osim perle prodavat će se dragulji vrijedni više od 6 milijuna dolara. Prsten s draguljem u obliku slona, dijamantna ogrlica s cvijećem koja se može preoblikovati u tijaru s pripadajućim naušnicama, početne cijene od pola milijuna dolara. Prošle godine Christie's je od prodaje umjetnina i nakita zaradio rekordnih 5 milijardi dolara.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene