Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak 2,25 kilograma

Prodaje se drugi najveći biser ikad pronađen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi po veličini ikada pronađeni biser naći će se idućeg mjeseca na dražbi gdje bi, prema očekivanjima, trebao postići cijenu od 250.000 funti (1,81 milijuna kuna), objavila je aukcijska kuća Bonhams.

Biser težak 2,25 kilograma, promjera 15 centimetara i u obliku ljudskog mozga, bit će ponuđen na dražbi u Los Angelesu 6. prosinca.

Pročitajte i ovo Na aukciji su prodavane stvari Hugha Hefnera (Foto: AFP) Neobična dražba Aukcija s predmetima Hugha Hefnera: Prodan prvi broj Playboya, ali i Hefnerov prsten za viagru Apsurdne dražbe na Porečkom sudu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 odvjetnici odgodili dražbu Apsurdne dražbe na porečkom sudu: Uredno plaćeni stanovi našli se na bubnju, vlasnici nisu ni obaviješteni

>> Naručio kamenice i dobio biser

'Ovo je životna prilika da vidite jedno od unikatnih prirodnih blaga', rekao je Mitch Jakubovic, gemolog iz New Yorka. 'Biser ove veličine ne samo da je najveći koji smo ikada vidjeli, nego je među najvećima ikada pronađenima u povjesti', dodao je.

Biser, pronađen u vodama oko Filipina, bit će prodan na aukciji u Prirodoslovnom muzeju u Los Angelesu zajedno s donjom ljušturom goleme školjke u kojoj je nastao.

Najveći poznati biser težak je 6,4 kilograma, pronađen također na Filipinima 1934. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene