Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljenik iz Sjeverne Dakote tijekom lova na rijeci Sheyenne vidio je neobičnu ledenu formaciju.


Isprva, George Loegering (73) nije mogao vjerovati očima, no savršeno okrugli ledeni disk na rijeci bio je ravno ispred njega, a taj umirovljeni inženjer odmah je počeo proučavati neobičan prirodni fenomen.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriven razlog nastanka fenomena iz Sibira koji plaši lokalce Slika nije dostupna 'VRATA' U PODZEMNI SVIJET Prirodni fenomen iz Sibira koji plaši lokalce

Izračunao je promjer ledenog diska na oko 17 metara, snimio nekoliko videa te na kraju sjeo za računalo i poslužio se internetom kako bi istražio to što je vidio i snimio na rijeci.

VIDEO Čudnovati krugovi na dnu mora...

"Radi se o nepoznatom fenomenu, koji je relativno rijetka pojava", rekao je za The Blaze Loegering, koji živi u ruralnom djelu Sjeverne Dakote, 20 kilometara zapadno od grada Farga.

Allen Schlag, meteorilog američke Nacionalne meteorološke službe rekao je kako je ledeni disk nastao zbog kombinacije hladnoće, gustog zraka i vira u rijeci. "Zapravo je vrlo lijep", rekao je Schlag.

Schlag je međutim pojasnio kako se ne radi o čvrstom ledenom disku, već o nakupini ledenih kocki. "Da bacite grejp na to, on bi prošao kroz disk. To nije disk od jednog komada leda", zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook