Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svijet je dobio još jednu rodilju u poodmakloj dobi. Bhateri Devi, 66-godišnjakinja je, koja je rodila trojke i time ušla u ekskluzivni klub najstarijih majki u svijetu.


Nakon 44-godine braka bez djeteta, Indijka Devi odlučila je začeti uz pomoć umjetne oplodnje, u zdravstvenom centru, u gradu Hisaru, na sjeveru Indije. 29. svibnja Devi je napokon i postala majka, no ne jednog, već troje djece, dva dječaka i djevojčice.

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Šokantan zločin u Splitu: Majka iz pakla silovala vlastitog sina, osuđena je na nepunih pet godina zatvora Žrtva zlostavljanja, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Strava kod Koprivnice: Čudovišni sin duže vrijeme mučio i zlostavljao teško pokretnu majku, sve je kulminiralo kad ju je u krevetu pretukao štapom...

Dvije bebe rođene su s 1,2 kilograma težine, dok je treća tek nešto teža, s 1,3 kilograma. Trojke su nakon poroda zadržane na jedinici za intenzivnu njegu, a sad se već nalaze i van inkubatora te pokazuju znakove normalnog i zdravog razvoja. Liječnik Anurag Bishoi, koji se brine o trojkama, kaže kako je njihova majka najstarija žena u svijetu, koja je porodila trojke.

'Svaki mjesec imamo 5-7 slučajeva žena u dobi od 55 godina, koje nam dolaze u drugom stanju. Ona je ipak najstarija žena u svijetu, koja je rodila trojke u dobi od 66 godina', istaknuo je Bishoi. Ipak, takva tvrdnja nije se mogla dodatno potvrditi. Deva Singh, suprug Devi, presretan je što je napokon postao otac i priznao su već bili izgubili svaku nadu da će ikad imati djecu.