Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprepastili građane

VIDEO i FOTO 'Nuklearna bomba' nasred ceste u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Moskve mogli su prije koji dan mogli vidjeti nesvakidašnji prizor na ulici ispred Politehničkog muzeja. Nekolicina radnika natezala je i na kamion tovarila atomsku bombu.

Da odmah ne pomislite nešto apokaliptično, radilo se o replici prve sovjetske nuklearne bombe, a na cesti se našla jer su je morali premjestiti iz Politehničkog muzeja, zbog radova na rekonstrukciji zgrade.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Slika nije dostupna Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..."

Replika prve sovjetske nuklearne bombe RDS-1, napravljena je 1951. godine, a spomenutom muzeju poklonjena je četiri godine kasnije, prenosi English Russia.

>> Amerikancima zamalo eksplodirala nuklearna bomba nad SAD-om

Događaj, naravno, nije prošao neopaženo, a u priloženom videu možete pogledati i kako radnici utovaruju muzejski primjerak na kamion.

Politehnički muzej u Moskvi je znanstveni muzej, čija je izgradnja dovršena 1877. godine. Naglasak u tom muzeju stavljen je na razvoj ruske i sovjetske tehnologije i znanosti, kao i modernog razvoja i izuma. To je i najveći tehnički muzej u Rusiji, s kolekcijom od preko 160.000 izložbenih priimjeraka u 65 dvorana. Tematski je podijeljen na kemiju, rudarstvo, metalurgiju, transport, energetiku, optiku, automatizaciju, računalni inženjering, radio elektroniku, komunikacije i svemirska istraživanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene