Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi u boji reprezentacije

VIDEO: I crkve i svećenici u narančastom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi Nizozemska što lakše pobijedila Španjolsku u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, vjernici jedne crkve u ruralnom djelu zemlje molili su za nacionalni tim.

Cijela je crkva bila u narančastoj boji, čak i piano i svijeće. Svećenik je također bio obučen u narančasto. Nekoliko stotina vjernika okupilo se u crkvi svetog Vincenta u selu Obdam, sjeverno od Amsterdama.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Slika nije dostupna Maja bi se skidala... Tako se navija: Skida se do gola ako Srbija pobijedi na SP-u!

'Misa, kojoj je tema bila podrška nacionalnom timu, nije uopće bila neprimjerena', uvjeren je svećenik Paul Vlaar. Vjernici su također nosili dresove momčadi, kape, a neki su i lica ukrasili narančastom bojom, javlja APTN. Tijekom mise otpjevana je i himna, a Vlaar je u jednom trenutku bio i golman. 'Nismo molili za pobjedu, nego za što bolju igru', dodao je Vlaar.

No, prisutni vjernici su sigurni kako će Nizozemska pobijediti. Za vrijeme nogometnog prvenstva, čak je i ulica Irenestraat u gradu Goirle preimenovana u Narančastu ulicu, a kuće su prekrivene narančastim pokrovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene