Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravo na vožnju

VIDEO Evo zašto je ovaj video BRZO postao HIT

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saudijskoj Arabiji žene se bore za pravo na upravljanje motornim vozilima, a najhrabrije su 26. listopada prosvjedovale tako što su vozile ili se slikale za volanima.

Naime, Saudijska Arabija je jedina preostala država u svijetu u kojoj je ženama strogo zabranjeno da upravljaju automobilima.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 Pjesma kultnog benda Čije je to stihove Milanović citirao tijekom šokantne objave: "Rijeke pravde dolaze, izlit će se u proljeće"

Zato je saudijski aktivist Hisham Fageeh snimio satiričnu verziju hita Boba Marleyja 'No woman, No Cry' kako bi podržao Saudijke. Naziv njegove obrade je 'No Woman, No Drive'. U samo dva dana od kada je video objavljen na You Tubeu, prikupio je više od 3 milijuna pregleda.

>>Što kažete na ovakav prosvjed?

'Sjećam se kad si sjedila na stražnjem sjedalu obiteljskog automobila, sigurnih jajnika kako bi za rađanje djece spremna bila' - odgovara Fageeh u jednom od stihova Salehu al-Luhaydanu, saudijskom kleriku koji je nedavno šokirao svijet objašnjenjem zašto žene ne bi trebale voziti.

Saleh al-Luhaydan je izjavio da je 'znanost potvrđuje da vožnja automatski djeluje na jajnike tako što zdjelicu gura prema gore, te da su upravo majke koje voze krive što im djeca pate od raznih poremećaja'.

Poslušajte pjesmu:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene