Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek su nepoznanica

VIDEO: Deset top posjeta NLO-a u 2009.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo su došli na inauguraciju novog američkog predsjednika Baracka Obame, a nakon toga je Kazahstan objavio kako gradi i veleposlanstvo za njih. O kome je riječ? Naravno, o NLO-ima koji su nas više puta 'posjetili' i tijekom 2009. godine.

Pročitajte i ovo Izbori u Kazahstanu 82,4 posto glasova Izbori u bivšoj sovjetskoj republici: Nadmoćno pobjeđuje kandidat koji je naredio policiji da puca u prosvjednike Ilustracija optužen za zlouporabu novca Nećaku bivšeg predsjednika zaplijenjen nakit vrijedan 230 milijuna dolara

Po mnogočemu, ova je godina bila zanimljiva pa tako i u svjedočanstvima o viđenjima NLO-a. Naime, bili su viđani širom svijeta, a kao što smo već podsjetili, njihovo prvo viđenje u ovoj godini, zabilježeno je još u siječnju i to, ni više ni manje, nego na inauguraciji novog američkog predsjednika Baracka Obame, a čitav događaj zabilježio je i CNN. Video snimka tog događaja potaknula je i mnoge internetske komentare, a neki su napisali kako vjeruju da su 'mali zeleni' došli pozdraviti Obamu.

Mjesec je ožujak i selimo u britansku prijestolnicu, London, gdje je sredinom ožujka sa 16. kata zgrade u Covent Gardenu Derek Burden snimio fotografiju, na kojoj su navodno četiri NLO-a. Burden je snimku napravio mobitelom rano ujutro, a tek njegova supruga, kojoj je pokazivao fotografije, primijetila je neobična svijetla u kutu slike. Dodao je kako fotografiju nije ničim obrađivao i kako nije snimao iza stakla pa je time odbio i mogućnost da se radi o refleksiji. 'Fotografija govori sama za sebe', zaključio je oduševljeni Burden.

Prvo veleposlanstvo za došljake iz svemira

Iduće svjedočanstvo nas zadržava u Londonu i mjesecu ožujku, gdje je 18-godišnja Fave Sharpe, preko Googleovog servisa Street view, proučavajući svoje susjedstvo tražila prijatelje, a umjesto njih na nebu je uočila formaciju od devet vrlo blizu stisnutih letjelica, u gornjem kutu slike. Djevojka je rekla kako su letjelice bile u pregustoj formaciji da bi bili zrakoplovi, a slučaj je proučio i priznati britanski ufolog Nick Pope, koji je i sam priznao, da iako je proučio listu mogućih objašnjenja, odgovore nije pronašao. Jesu li to bili NLO-i? Vjerojatno nikada nećemo saznati.

Sljedeći događaj nije toliko vezan za NLO-e i izvanzemaljce, ali je nadasve kontroverzan, jer se tiče njihovog eventualnog posjeta Zemlji i ugošćavanja. Naime, kazahstanska vlada je u travnju krenula u izgradnju prvog veleposlanstva za izvanzemaljce, kako su prenijeli tamošnji lokalni mediji. Kompleks se treba izgraditi na velikom zemljištu pored Almatyja, a unutar njega, trebala bi se nalaziti kuća za goste, kazalište i prostor za prevoditeljsku službu. No to nije sve, jer su planirali i izgradnju piste za slijetanje NLO-a. Kazahstanci su isto tako uvjereni kako je susret s vanzemaljskom rasom neupitan te će oni u budućnosti steći veliku financijsku dobit, budući da će biti prva, a možda i jedina, zemlja s veleposlanstvom za došljake iz svemira.

NLO-ima svjedeno: Pojavili se na farmama i u Velikoj Britaniji i u Kazahstanu

Ponovno selimo u Veliku Britaniju, no ovog puta u Yorkshire, a ne London, jer se tamo na Praznik rada u svibnju našao Paul Sinclair, jedan od najpoznatijih britanskih ufologa, koji je i sam u polju na lokalnim farmama vidio i snimio NLO. Sinclair se sprijateljio s mnogim farmerima s područja Yorkshirea te napravio mapu svih viđenja NLO-a i zaključio kako se baš u Yorkshireu nalaze 'vrata', kojima izvanzemaljci putuju na Zemlju. Od lokalnih farmera čuo je brojna svjedočanstva, a najviše ga se dojmilo ono u kojem je jedan od njih opisao nešto poput svemirskog broda kako nadlijeće njegov posjed iznad drveća u tišini te dodao kako su istom prizoru svjedočili, njegova supruga, kći i njezin dečko. Sinclair i dalje nastavlja potragu za izvanzemaljcima i NLO-ima, a jednom, ako se dokaže i službeno njihovo postojanje, svijet će moći zahvaliti ljudima poput njega na njihovoj ustrajnosti u pokušaju da dokažu već sad, kako je to istina.

Sredina je svibnja i iz Europe se ponovno selimo na daleki istok, i opet u Kazahstan, u mjesto Zelenovsko, gdje su dvije metalne kugle promjera 60 centimetara s neba pale ravno na polje jednog farmera. 'Bile su velike i sjajile su žutom, crvenom i zelenom bojom', riječi su svjedoka, koje je tada prenijela ruska agencija Interfax. Farmeri su pokušali tvrdim predmetima odlomiti dio tih metalnih sfera, koje su još bile vruće nakon pada, no nisu uspjeli. Tim odjela za hitne situacije s mjesta događaja pokupio je ostatke NLO-a i odnio ga na analizu, rekavši pritom samo kako se predmeti mogu opisati kao dio letjelice, napravljene od veoma tvrde legure i koji nisu radioaktivni. Do danas se još uvijek ne zna po čemu su to seljaci udarali motikama u polju.

Dvije različite snike istog NLO-a u Rusiji

Još je uvijek svibanj, koji je ove godine očito bio buran, barem što se takozvanih NLO aktivnosti tiče, a na kraju tog mjeseca, napravljene su, kako se vjeruje, dvije različite snimke istog neidentificiranog letećeg objekta iznad Rusije. Prvu je snimila nadzorna kamera skladišta u ruskom gradu Sarapulu te se mislilo kako se radi o Sojuzu, koji je lansiran iz Pletsk Cosmodroma, no iznad istog dijela Rusije, jedan putnik zrakoplova na liniji Moskva-Perm, napravio je kroz prozor snimku, kako se vjeruje, iste letjelice. Njegova snimka prikazuje letjelicu, i njezine tragove, koji po malo čemu sugeriraju da se radi o letjelici ljudskog podrijetla.

Sredinom srpnja, u Meksiku je slučajni prolaznik, Pedro Hernandez, kamerom snimio NLO iznad Meksiko Cityja. Snimku je objavila lokalna TV postaja,a na njoj je vidljiva nepoznata letjelica, kako u jednom trenutku ispušta niz manjih svijetlećih sfera, koje je prate u pravilnoj formaciji. Hernandez je snimku napravio nakon što je iz gradskog autobusa uočio svijetlo na nebu te zamolio vozača da stane i pusti ga van. Iako je snimka interesantna, niti ovaj slučaj, kao ni mnogi drugi prije njega i koji se tiču NLO-a nije dobio racionalno objašnjenje.

NLO i na BBC-ju uživo

I kamere BBC-ja, zabilježile su tijekom javljanja uživo iz Newcastlea, početkom kolovoza, bljeskajuću bijelu svjetlost, kako prolijeće kroz kadar. Događaj je prošao nezapažen od strane prezentera Colina Briggsa, koji je, ne znajući za neobičan događaj iza njegovih leđa, nastavio čitati vijesti. Niti na BBC-ju tom događaju nisu posvetili posebnu pažnju, sve dok ih gledatelji nisu počeli nazivati i govoriti im kako su primijetili nešto čudno, odnosno objekt kako prelijeće Milenijski most preko rijeke Tyne. Snimka je nakon toga ponovno pregledana, ali kako to obično biva s NLO-ima, racionalno objašnjenje, ponovno je izostalo. Ufolog Nick Pope samo je rekao kako je događaj 'intrigantan i posve autentičan'.

Za kraj, odabrali smo i prvu snimku svijetlećih i tamnih NLO-a, koja je napravljena u Ujedinjenim arapskim emiratima. Snimka pokazuje nekoliko svijetlećih i nekoliko tamnih objekata na nebu, u pravilnim formacijama, no nitko od stručnjaka nije uspio objasniti o čemu se zapravo radilo. Snimka je napravljena početkom rujna i njome zaključujemo pregled ovogodišnjih najzanimljivijih NLO posjeta, a vi sami prosudite, koji od njih su, prema vašem mišljenju autentični.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene