Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik mjesta Dorset u SAD-u, Robert 'Bobbie' Tufts, ima svega četiri godine.


Iako gradonačelnik Robert Tufts nema akademsko obrazovanje, stanovnici Dorseta u saveznoj državi Minnesota izabrali su ga za ovaj odgovoran posao. Kažu da ima dovoljno hrabrosti voditi njihov grad, piše Daily News.

Vezani članci Ilustracija Špijunski balon? Američki državni tajnik otkazao put u Peking Tomislav Tomašević Gradonačelnik o kaznama te otkrio kako znaju tko ne koristi ZG vrećice: "Podijeljeno je nekoliko stotina kazni"

'On je divan. Nevjerojatno je divan. Sve će vam reći u lice i veoma je elokventan', rekla je Kathy Schmidt iz Dorseta čija obitelj u tom mjestu živi već četiri generacije.

Gradonačelnik iz ruku ne ispušta svoj štap za hodanje, pomaže sugrađanima da prijeđu cestu, pleše s njima... Osim toga stručnjak je za ribolov.

>> A je li Hrvatska spremna na ovakvog gradonačelnika?

Za razliku od drugih gradonačelnika, on se ne boji pričati o svom ljubavnom životu. Kaže da ima samo jednu djevojku i da se zove Sophia.

Gradonačelnik Tufts izabran je prošle godine na festivalu 'Taste of Dorset'. Naime, na festivalu koji se održava svake godine u kolovozu, gradonačelnik se bira izvlačenjem papirića s imenima. Da bi papirić s vašim imenom bio u šeširu iz koje se izvlači dovoljno je platiti jedan dolar. jednom je prilikom gradonačelnik bio petogodišnjak.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju