Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedva stajao na nogama

VIDEO Češki predsjednik mrtav pijan na državnoj ceremoniji?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miloš Zeman je na ceremoniji javnog predstavljanja dragulja češke krune jedva održavao ravnotežu, a s obzirom da se godinama sam hvali ljubavlju prema žestokom piću, odmah se razvila priča da je bio pijan. On tvrdi da ga je napao virus.

Predsjednik Češke Republike Miloš Zeman (68) odavno je poznat kao bonvivan koji ne krije svoju ljubav prema žestici, cigaretama i masnoj hrani. No, u njegovom uredu inzistiraju da je snimka koja je postala veliki hit u Češkoj, a sada se počela širiti i izvan njezinih granica, rezultat viroze, zbog koje je uzeo i dva dana odmora.

Pročitajte i ovo Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti" Ilustracija Sud presudio "U početku je pila sok": Policajac dao supruzi da vozi! Nastao je kaos, sada je kažnjen

Tijekom ceremonije javnog predstavljanja dragulja češke krune u Vladislavskoj dvorani Starog kraljevskog dvorca Zeman je odavao dojam da je pod utjecajem nečega. Jedva je održavao ravnotežu, imao je čudan pogled, a u jednom ga je trenutku samo zid spasio od sigurnog pada.

>> Veleposlanik morao pojasniti: 'Češka i Čečenija dva su različita entiteta'

Nitko od sudionika svečanosti, među kojima je bio i jedan kardinal, nije htio komentirati predsjednikovo ponašanje. Jedino je predsjednica donjeg doma češkog parlamenta Miroslava Nemcova kratko, ali znakovito rekla: 'Vidjela sam što i vi. Sami prosudite o čemu je riječ.'

I ranije ove godine Zeman je snimljen kako se jedva izvlači iz službenog automobila uz pomoć osiguranja te kako u predvorju zgrade gotovo pada na tlo, ali se uspjeva pridržati za jednu od fotelja, nakon čega sjeda i pali cigaretu.

Česi su, inače, najveći konzumenti piva po glavi stanovnika na planetu, a mnogi od njih su na društvenim mrežama nakon vijesti o svom predsjedniku počeli objavljivati fotografije samih sebe u kafićima, pivnicama i krčmama uz poruke tipa 'Evo me dobivam virus' ili 'Idem se van zaraziti virusom'.

Zeman se, kako prenosi Daily Telegraph, još od 90-ih godina javno hvali svojom ljubavnom vezom s alkoholom. Tijekom predizborne kampanje 1996. godine šalio se da njegov autobus ide na benzin i beherovku. Jednom je češkom tabloidu izjavio da svaki dan popije šest čaša vina i tri žestice.

U kampanji koja mu je donijela predsjednički mandat rekao je da je toliko naviknut na alkohol da nikada u životu nije bio pijan. 'Ako me itko ikada vidio pijanoga, neka mi kaže kada je to bilo', rekao je.

Svojedobno je pohvalio Winstona Churchilla jer je volio viski, dok je za Adolfa Hitlera rekao 'znate kako je završio' spominjući pritom da nije konzumirao alkohol.

Zbog svoje ljubavi prema čašici bio je i metom kritika. Njegov protukandidat u predsjedničkoj kampanji Karel Schwarzenberg poručio mu je da je bio zasigurno jedan od najinteligentnijih premijera (od 1998. do 2002. godine) u povijesti Češke, a da bi vjerojatno bio i jedan od najboljih da nije toliko pio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene