Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje Amerikancima

Veleposlanik morao pojasniti: 'Češka i Čečenija dva su različita entiteta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su neki Amerikanci na društvenim mrežama pisali o osumnjičenicima iz Češke, Česi su morali reagirati.

Češki veleposlanik u SAD-u Petr Gandalovič poslao je priopćenje u kojem žali zbog tragedije koja je zadesila stanovnike Bostona, no upozorio je i na razlikovanje Češke od Čečenije. Upozorenje se uglavnom odnosi na korisnike društvenih mreža koji su se raspisali kako su osumnjičenici za bombaške napade češki državljani, prenosi Euronews.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Formira se nova vlast Dao ostavku: Premijer poslao pismo predsjedniku u bolnici Slika nije dostupna Narušeno zdravlje Češki predsjednik hospitaliziran nakon izbora, ovo je već drugi put u kratkom vremenu da je u bolnici

>> Zamijenili Čečeniju za Češku...

'Kako sve više informacija o navodnim počiniteljima izlazi na površinu, moram izraziti zabrinutost što u društvenim medijima dolazi do nesretnog nesporazuma. Češka Republika i Čečenije dva su različita entiteta - Češka Republika je srednjeeuropska zemlja dok je Čečenija dio Ruske Federacije', stoji u veleposlanikovom priopćenju.

'Kao što je češki predsjednik Miloš Zeman napisao u poruci predsjedniku Obami, Češka Republika je aktivan i pouzdan partner SAD-a u borbi protiv terorizma. Odlučni smo stajati uz svoje saveznike, u to nema sumnje', dodao je Gandalovič u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene