Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Beogradski zoološki vrt dobio je dvije nove prinove u obliku bijelih lavića, javljaju agencije. Mladunci su rođeni u četvrtak, a jučer su predstavljeni i javnosti.


Bijeli lavovi zapravo su rijetka mutacija vrste, koju se može pronaći u Južnoj Africi, a tradicionalno ih se smatra božanskim životinjama, kao što se smatra da i onoga koga pogledaju, prati sreća. No, u stvarnosti, tim prekrasnim životinjama prijeti istrebljenje. U svijetu ih možda ima oko 200 primjeraka, a samo beogradski zoološki vrt ima čak šest bijelih lavića.

Vezani članci Gorila i beba Dirljiva snimka obišla svijet: Pokazala svoje dijete gorili i doživjela nevjerojatno iskustvo Slika nije dostupna VIDEO Strava u ZOO-u: Muškarac skočio među lavove, jedva spašen nakon 30 minuta

Dvije najnovije prinove dobro su i nisu se pojavile nikakve komplikacije, rekao je Maiga Hamadahamane, veterinar kirurg beogradskog zoološkog vrta. Prošle godine u prosincu, isto tako u Beogradu, rođeno je još dvoje bijelih lavića. U divljini, ovi su lavovi zadnji put viđeni 1994. godine u Južnoj Africi, a otad ih se uzgaja samo u zoološkim vrtovima.