Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarci i žene u braku skloniji su debljanju od samaca, pokazuje istraživanje skupine znanstvenika čiji su rezultati objavljeni u časopisu Social Science & Medicine.


Analizirajući podatke o indeksu tjelesne težine 10.226 ispitanika iz Austrije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Poljske, Rusije, Španjolske i Velike Britanije, oni su djelomično opovrgli tezu da bračni život blagotvorno djeluje na zdravlje, a potvrdili opće mnijenje da oženjeni lakše nabacuju kilograme.

Vezani članci Na FPZG-u predstavljeni rezultati istraživanja o političkoj pismenosti učenika završnih razreda srednjih škola VIDEO Za trećinu mladih homoseksualci su bolesni, gotovo polovica smatra da je u redu koristiti ZDS Razred, Ilustracija Veliko istraživanje o ponašanju učenika u Hrvatskoj: Podaci o pušenju i pijenju alkohola zabrinjavajući

U skladu sa standardima Svjetske zdravstvene organizacije, indeks tjelesne težine koji se računa kao omjer kvadrata visine u metrima i težine u kilogramima, kod normalno uhranjenih treba biti između 18,5 i 25.

Stručnjak tvrdi: Dobro je biti gladan

Rezultati istraživanja pokazali su da je prosječni indeks kod muškaraca-samaca 25,7, a oženjenih 26,3. Kod žena, neudane imaju prosječni indeks 25,1, a udane 25,6.

Istraživači zaključuju da ljudi u braku jedu više, a manje se kreću od samaca i samica i da se to jasno vidi na njihovim vagama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook