Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mi ne možemo ni potvrditi ni opovrgnuti da je ovo naš prvi tweet, napisala je CIA - i oduševila.


Malo kasne na zabavu, ali napokon su se pridružili Twitteru. I  tko bi rekao - imaju smisla za humor. Ovako o priključivanju Središnje obavještajne agencije  Twitteru piše CNN. Naime, u petak su objavili svoju prvu poruku: 'Mi ne možemo ni potvrditi ni opovrgnuti da je ovo naš prvi tweet'.

Vezani članci Slika nije dostupna S kim je to partijao Drogba? Slika nije dostupna Eva Longoria proslavila rođendan u stilu ludih 20-ih

Korisnike interneta odmah su oduševili. U roku od dva sata poruka je podijeljena više od 85 tisuća puta, a CIA je stekla više od 105 sljedbenika. Sada ih je više od 380 tisuća, a tweet je podijeljen preko 210 tisuća puta.

VIDEO Ove je pjesme CIA koristila za ispitivanje zatvorenika u ratu protiv terorizma?!

I tviteraši su vrlo brzo počeli sa šalama. 'CIA kakav je osjećaj kada vas netko slijedi?', napisao je jedan tviteraš.

Iako su društveni mediji neobičan korak za agenciju koja radi iz sjene i čiji je rad uglavnom klasificiran kao tajan, na ovaj način žele uljepšati svoj imidž u javnosti. Pridružili su se i Facebooku.

'Proširenjem na ove platforme CIA će biti u mogućnosti više direktno surađivati s javnošću i dijeliti informacije o misijama, povijesti i drugim zbivanjima', rekao je direktor agencije John Brennan.

9 teorija zavjere koje su se DOGODILE

Priključivanjem ovim mrežama CIA je proširla svoju ograničenu prisutnost na internetu. Dosad su imali svoju internetsku stranicu, te Flickr i YouTube račune.

U usporedbi sa suparničkim vladinim agencijama - kasne i morat će se naraditi da ih stignu. NSA, odnosno Agencija za nacionalnu sigurnost na Twitteru je od 2009., a FBI od 2008. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook