Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sestre blizanke

Upoznajte najstarije prostitutke u Amsterdamu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstarije prostitutke u Amsterdamu u dokumentarnom filmu otkrile su tajne svog zanata.

Dokumentarni film 'Upoznajte Fokkense', prati život dvije sestre blizanke Louise i Martine Fokkens, u 70-tim godinama, koje se bave najstarijim zanatom na svijetu. Sestre otkrivaju tajne svog posla u najpoznatijem kvartu Amsterdama.
Blizanke Louise i Martine Fokkens za vrijeme Drugog svjetskog rata morale su pobjeći iz Nizozemske zbog vjeroispovjesti roditelja, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova meka Kako je hrvatski grad postao raj za prostitutke iz Južne Amerike? Mnogi stanodavci nemaju pojma što im se događa u stanovima Slika nije dostupna Klijenti će morati provjeravati radne dozvole prostitutki

'Bile smo jako male dok je rat trajao. Sjećamo se da bi nas mama vodila u podrum kada bi se oglasile sirene. Nismo imale kacige pa bi na glavi nosile tave. Baš smo smiješno izgledale. Nismo bile svjesne opasnosti u kojoj smo se našle pa nam je sve to bilo jako zabavno', rekla je Louise.

>> Prostitutke prosvjedovale protiv zabrane ulične prostitucije

Na pitanje je li u njihovom životu bilo više suza ili smijeha, odgovaraju da su im sjećanja promjenila način razmišljanja. 'Definitivno je bilo više smijeha. Čak i kad ste tužni morate se smijati jer je to vaš život i ne možete ga promijeniti. Ali uvijek je bolje kada se smijete', rekle su sestre. Nadodale su da su ih prije mušterije znali zlostavljati ali da su sada puni poštovanja prema njima.

Louise se više ne bavi ovim poslom, dok je Martine nastavila jer tvrdi da ne može živjeti od mirovine. Čak i uz veliku konkurenciju u Amsterdamu, još uvijek ima posla i za Martine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene