Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Alexa Fisher iz Texsasa izgleda kao i svaka druga 8-godišnjakinja, no ona ima vještine koje nisu baš uobičajene za djevojčice njezine dobi - ona je i više nego izvrsna pokerašica.


Alexa je toliko dobra pokerašica da s lakoćom pobjeđuje gotovo bilo koga. Kada je imala 3 godine u svijet pokera ju je 'uveo' njezin otac Justin. 35-godišnji zaljubljenik u tu kartašku igru kaže kako je Alexu počeo učiti poker jer je mislio kako će tako bolje svladati matematičke vještine.

Vezani članci Slika nije dostupna Slovenska policija traži slavnog pokeraša - milijunaša Slika nije dostupna FOTO Hrvatica proglašena najljepšom pokerašicom na svijetu!

Napori su se isplatitli. Ne samo da je Alexa naučila brojeve i zbrajanje, već je toliko usavršila svoje vještine u pokeru da je već sa 4 godine igrala sa žetonima. Dok su druga djeca u svojim malenim ručicama jedva mogla i držati cijeli špil karata Alexa je već znala miješati i dijeliti, a usvojila je i osnove blefiranja. S 5 godina igrala je No-Limit Texas Holde’m poput profesionalca. Malo po malo, naučila je i druge igre poput Badugija, Double Flop Hold’ema i mnoge druge.

Alexa poker igra u dobrotvorne svrhe otkako je 2009. nastupila na prvom turniru. Nada se kako će jednog dana postati profesionalna pokerašica i biti inspiracija drugim ženama da također počnu igrati poker. Prošle je godine umjesto puta u Disneyland izabrala put u Las Vegas kako bi upoznala svog idola, profesionalnog igrača pokera Grega Raymera. Dao joj je autogram i napisao: 'Vidimo se 2024!'. Tada će naime, Alexa imati dovoljno godina da i sama legalno sudjeluje u turniru.