Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesmo li sami?

UN imenuje osobu za prvi kontakt s izvanzemaljcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ujedinjeni narodi odlučili su imenovati astrofizičarku kao svemirskog ambasadora, odnosno bit će prvi kontakt sa izvanzemaljcima kad se ovi odluče javiti.

Očekuje se da će 58-godišnja znanstvenica iz Malezije postati prva osoba za koordinaciju odnosa za posjet izvanzemaljaca. Naravno, ukoliko se tako nešto uopće i dogodi. Potreba za takvom osobom pojavila se nakon nedavnih otkrića stotine planeta koji kruže oko zvijezda čime se povećala vjerojatnost pojavljivanja drugih oblika života.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

>> 'Vanzemaljci šalju poruke kao twitteraši'

Othman trenutno vodi UN-ov ured za Odnose svemirskih poslova, Unoosa-u, i nedavno je povjerila svojim suradnicima kako se čovječanstvo mora pripremiti za kontakt s izvanzemaljcima. 'Kada do toga dođe mi moramo imati spreman odgovor koji će u obziru imati sve detalje takve situacije', objasnila je Othman pitanje oko kojega će ovaj tjedan zasjedati UN-ov znanstveno-savjetodavni odbor.

'Doći će nas kolonizirati'

Podsjetimo, u ožujku je profesor Stephen Hawking upozorio da dolazak izvanzemaljaca, ako se ikad dogodi, ne mora biti na prijateljskoj bazi kao što se on dotada nadao. U dokumentarcu 68-godišnji znanstvenik spominje svoje viđenje dolaska izvanzemaljaca u ogromnim brodovima nakon čega bi mogli pokušati kolonizirati zemlju i njezina bogatstva.

'Mi moramo samo pogledati sebe da bi shvatili kako se inteligentna bića mogu razviti u nešto što ne bi htjeli sresti. Pretpostavljam da oni žive u svojim brodovima i kao nomadi putuju u osvajanja drugih planeta jer su svoj već iskoristili', kazao je Hawking uspoređujući dolazak izvanzemaljaca s otkrićem Amerike što se,kako ističe, nije pokazalo sjajno za američke urođenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene