Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznavanje jezika

Umjesto u hotelu noć provela u vijećnici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistkinja iz Engleske ostala je 'zarobljena' tijekom noći u Gradskoj vijećnici u francuskom gradiću Dannemarieju nakon što je zbog natpisa ‘Hotel de Ville’ pomislila da se radi o hotelu.

30-godišnja Britanka stigla je u gradić u blizini granice s Njemačkoj u petak. Kod lokalnog stanovništva raspitivala se gdje može pronaći mjesto za odsjesti, a oni su je uputili u ulicu u centru punu hotela u blizini kojih se nalazi i 'Hotel de Ville', što je u Francuskoj uobičajeni naziv za Gradsku vijećnicu. No, zbog nepoznavanje jezika žena je imala taj peh da je ušla upravo u taj 'hotel', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva bizarnost Netko je policiji dojavio o masovnoj pucnjavi u hotelu te ranjenih 20-ak osoba: Specijalci dojurili na teren, pokazalo se da je dojava lažna Slika nije dostupna Ups! VIDEO Televizijski helikopter zabunom snimio OVO

'Mi smo baš taj petak popodne imali sastanak gradskih vijećnika i ulazna vrata su bila otvorena a svijetla upaljena. Kasnije sam se sjetio kako su neki rekli da čuju neku buku na katu ispod, ali nismo se previše time bavili', kazao je gradonačenik Paul Mumbach. 'Žena je prvo potražila WC, a onda je potražila recepciju. Kako nitko nije dolazio, počela je tumarati naokolo i uskoro je shvatila da je zaključana. Prvo je vikala 'Upomoć! Pustite me van!' iz sveg glasa, a potom je počela paliti i gasiti svjetla ne bi li privukla nečiju pažnju. Kada nitko nije došao smjestila se na jednu od sofa kod prijema i ostala tamo', dodao je. Izbezumljenu turistkinju drugo je jutro 'spasio' sam gradonačelnik koji je oko 9 sati došao u vijećnicu. 'Kada sam otključao vrata našao sam se oči u oči s njom. Na engleskom mi je objasnila da je tražila hotel, a ja sam joj objasnio kako je došlo do zabune. Koliko znam, ipak je nastavila svoj odmor', kazao je g. Mumbach.

'Dannemarie ima mnogo izvrsnih hotela, no gđica je očito mislila kako je impresivna zgrada u centru grada onaj najbolji. Ljudi zbog nepoznavanja jezika čine razne pogreške, no ova je bila zaista nesretna', kazao je glasnogovornik turističke zajednice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene