Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Greška za otkaz

Umjesto na pravu nogu kriminalcu uređaj za praćenje stavili na protezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica radnika u jednoj zaštitarskoj tvrtci dobili su otkaz nakon što su jednom kriminalcu, umjesto na pravu nogu, uređaj za praćenje stavili na protezu.

29-godišnji Christopher Lowcock zamotao je umjetnu nogu u zavoj i prevario radnika zaštitarske službe. On nije dodatno provjeravao je li sve u redu kada su u njegov dom u Rochdaleu u Engslekoj postavljali opremu za praćenje. Nešto kasnije niti njegov kolega, koji je došao provjeriti je li sve u redu, također nije provjerio uređaj za praćenje na Lowcockovoj nozi.

Pročitajte i ovo Jane Schmidt - 2 Provjereno o borbi s birokracijom Bračni par napravio nogu dvanaestogodišnjoj djevojčici u afričkom sirotištu: ''To je sad jedan kamenčić koji smo bacili'' Ilustracija (Foto: Getty Images) Umjesto deportacije... ''On je domaći kriminalac'': Turskom zločincu dopušten ostanak u Velikoj Britaniji jer je član zloglasne bande

Lowcock je tako, kad god je želio, jednostavno mogao skinuti protezu i uređaj za praćenje kad god je želio prekršiti sudsku zabranu kretanja. Lowcock je osuđen zbog vožnje u pijanom stanju i pod utjecajem droga, posjedovanje i preprodaju droge te nelegalno posjedovanje vatrenog oružja.

U zaštitarskoj tvrtci su postali sumnjičavi prošlog mjeseca, no kada su još jednom došli provjeriti opremu, Lowcock je već ponovno bio uhićen i pritvoren zbog vožnje tijekom izrečene zabrane i u neregistriranom vozilu.

'G4S u ime Ministarstva pravosuđa godišnje nadzire više od 70.000 osoba u cijeloj Velikoj Britaniji. Zbog ozbiljne naravi ovog posla imamo vrlo stroge procedure i svo osoblje ih se treba pridržavati. U ovom slučaju dvojica zaposlenika nisu učinili što su trebali dok su mu stavljali uređaj za praćenje. Da jesu, shvatili bi da ima protezu. Greška u proceduri je ozbiljan prekršaj disciplinskih pravila tvrtke i ta dvojica zaposlenika su zbog toga dobili otkaz', kazao je glasnogovornik zaštitarske tvrtke G4S.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene