Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gaiola, otok smješten uz obalu u blizini talijanskog grada Napulja, zbog svog neobičnog oblika privlači turiste, ali mnogi ga lokalni stanovnici izbjegavaju.


Legenda kaže da je otok Gaiola uklet, a tko god je bio njegov vlasnik, ubrzo bi preminuo ili bi mu se dogodila neka tragedija, piše TV Noviny.

Vezani članci Hana Grizelj Hrvatica u Milanu nosila reviju slavnog kreatora: "Armani i svi mi nosili smo maske tik pred izlazak na pistu" Koronavirus u Italiji Talijanski premijer Conte: "Ne možemo predvidjeti daljnje širenje virusa. Ovo će imati vrlo velik utjecaj na nas"

Prva tajanstvena smrt dogodila se krajem 19. stoljeća. Tada je ondje umro Hans Braun koji je netom prije smrti kupio ovaj vizualno zanimljiv otok. Njegovo je beživotno tijelo pronađeno umotano u tepih. I njegova supruga završila je tragično. Ona se nekoliko mjeseci nakon toga utopila.

>> Poginula mladenka uzrok prokletstva na cesti?

Nakon toga, otok je kupio Nijemac Otto Grunback. On je ondje dobio infarkt. Talijanski vlasnici nakon njega počinili su samoubojstvo.

U nizu nesreća koje su doživjeli vlasnici otoka bio je i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Paul Getty kojem su 1973. godine oteli unuka te mu tijekom otmice odrezali uho.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook