Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Važnost dentalne higijene

U kampanji "Orbit daruje osmijeh" prikupljeno 500 000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orbit i Hrvatska komora dentalne medicine u rujnu kreću na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske u mobilnoj dentalnoj ambulanti - Zubomobilu.

Wrigleyeva robna marka Orbit u uspješno je prikupila 500 000 kuna s ciljem educiranja djece diljem Hrvatske o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine. Orbit je kroz svibanj i lipanj 2016. godine odvajao po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje za projekt "Orbit daruje osmijeh" koji provodi suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine. Od prodanih paketića Orbit guma za žvakanje ukupno je prikupljeno 447,801.00 kuna. Ostatak iznosa donirao je Orbit kako bi ukupan prikupljeni iznos dosegao pola milijuna kuna. Cjelokupni iznos bit će utrošen na zdravstveno-edukativne aktivnosti koje će stručni tim okupljen u mobilnoj dentalnoj ambulanti, tzv. Zubomobilu, provoditi od rujna do prosinca 2016. godine u osnovnim školama diljem Hrvatske. Poseban naglasak na turneji stavljen je na ruralna područja u kojima je, prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 50. obljetnica prvog leta u orbitu VIDEO: 108 minuta koje su promijenile svijet

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila. Djeca će također proći kratku edukaciju o važnosti pravilne dentalne higijene, ali i redovnog posjećivanja doktora dentalne medicine.

"Želimo uputiti jedno veliko hvala našim vjernim potrošačima koji su sudjelovali u projektu "Orbit daruje osmijeh" kroz kupovinu Orbit guma za žvakanje! Za vrijeme trajanja promocije prikupljanja sredstava naši su građani kupili ukupno 4 478 009 Orbit paketića. Upravo su oni ti koji su doprinijeli unaprjeđenju oralnog zdravlja naših najmlađih i na tome im od srca zahvaljujemo. Ove godine još intenzivnije radimo na dosezanju krajnjeg cilja - poboljšanja opće slike dentalnog zdravlja djece i jedva čekamo rujan i početak turneje u Zubomobilu." - naglasila je Darja Šušteršič, direktorica tržišta kompanije Wrigley.

O projektu "Orbit daruje osmijeh"

Projekt "Orbit daruje osmijeh" dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh. U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.

Tijek aktivnosti kampanje pratite na http://orbit.com.hr/ .

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene