Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arheolozi oduševljeni

VIDEO Spektakularno otkriće ispod Jeruzalema...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi ne znaju kako se grad zvao, ali vjeruju da se njegovo stanovništvo bavilo voćarstvom i vinogradarstvom. Osim kamenih kuća, pronašli su i kovanice, posude, alate...

Arheolozi su na samom rubu Jeruzalema otkrili ostatke 2.300 godina starog sela, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Rene Medvešek i Anja Perković radovi dobro napreduju Više od 4 godine od potresa obnova u centru Zagreba: "Negdje se tom tunelu nazire kraj pa nam je svima lakše" Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak

Uske uličice i nekoliko kamenih obiteljskih kuća, od kojih svaka ima otvoreno dvorište i nekoliko soba, dio su rovova koji se prostiru na oko 750 četvornih metara. Arheolozi su u ruševinama pronašli i desetke kovanica, posude za kuhanje, alate i posude za skladištenje ulja i vina.

'Sobe su služile kao stambeni i skladišni prostori, dok su se poslovi obavljali u dvorištu', rekla je Irina Zilberbod.

VELIKO OTKRIĆE Pronađena mumija zaboravljenog faraona

Arheolozi ne znaju kako se grad zvao, a mještani su se vjerojatno bavili ugojem voćnjaka i vinograda. Na temelju prikupljenih dokaza arheolozi su zaključili kako je selo na vrhuncu bilo u trećem stoljeću prije Krista, a stanovništvo ga je napustilo 37 godina prije Krista kada je na vlast došao Herod, a s vladavinom završila dinastija Hasmonean.

Moguće je da su to napravili u potrazi za boljim poslom u gradu zbog krize koja je vladala. Naime, na početku vladavine Herod je pokrenuo masivne građevinske projekte u Jeruzalemu što je dovelo do masovnih migracija seljaka kako bi radili na tim projektima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene