Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arheolozi ne znaju kako se grad zvao, ali vjeruju da se njegovo stanovništvo bavilo voćarstvom i vinogradarstvom. Osim kamenih kuća, pronašli su i kovanice, posude, alate...


Arheolozi su na samom rubu Jeruzalema otkrili ostatke 2.300 godina starog sela, piše Huffington Post.

Uske uličice i nekoliko kamenih obiteljskih kuća, od kojih svaka ima otvoreno dvorište i nekoliko soba, dio su rovova koji se prostiru na oko 750 četvornih metara. Arheolozi su u ruševinama pronašli i desetke kovanica, posude za kuhanje, alate i posude za skladištenje ulja i vina.

Vezani članci Slika nije dostupna TAJNE DREVNOG CARSTVA Otkrivene 'tegle' s ljudskim tijelima stare 2.800 godina Slika nije dostupna MISTERIOZNE STUBE Ništa slično ovoj zagonetnoj strukturi do sada nije pronađeno

'Sobe su služile kao stambeni i skladišni prostori, dok su se poslovi obavljali u dvorištu', rekla je Irina Zilberbod.

VELIKO OTKRIĆE Pronađena mumija zaboravljenog faraona

Arheolozi ne znaju kako se grad zvao, a mještani su se vjerojatno bavili ugojem voćnjaka i vinograda. Na temelju prikupljenih dokaza arheolozi su zaključili kako je selo na vrhuncu bilo u trećem stoljeću prije Krista, a stanovništvo ga je napustilo 37 godina prije Krista kada je na vlast došao Herod, a s vladavinom završila dinastija Hasmonean.

Moguće je da su to napravili u potrazi za boljim poslom u gradu zbog krize koja je vladala. Naime, na početku vladavine Herod je pokrenuo masivne građevinske projekte u Jeruzalemu što je dovelo do masovnih migracija seljaka kako bi radili na tim projektima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook