Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Isti su šefovi prije pet godina zaposlenicima rekli sljedeće: birajte između 50.000 dolara vrijednog automobila ili čeka na 35.000 dolara.


Hilcorp, tvrtka sa sjedištem u Houstonu koja zapošljava 1,381 ljudi, odlučila je zahvaliti svojim djelatnicima na ispunjenom poslovnom cilju na zavidan način - bonusom od stotinu tisuća dolara.

Vezani članci Frank Graziano prima nagradu Povijesni uspjeh: Hrvatska "Murina" osvojila nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu Slika nije dostupna U Hrvatskoj uskoro američki naftaši?

Hilcorp je privatna tvrtka čija je osnovna djelatnost istraživanje nafte i prirodnog plina, a osnovao ju je Jeffery D. Hildebrand, čovjek koji je već nekoliko godina na glasu kao šef ispao iz neke bajke.

Zahvaljujući njemu Fortune je Hilcorp i treću godinu zaredom uvrstio na popis od stotinu najpoželjnijih tvrtki za rad (20. mjesto u 2015.), a kakva je atmosfera zavladala hodnicima kada su zaposlenici doznali što će ih to dočekati, možda je najbolje opisala recepcionerka Amanda Thompson.

VLADA ODLUČILA Umirovljenici će dobiti božićnice

"Grlili smo se i plakali od sreće. Gospodin Hildebrand i predsjednik tvrke Greg Lalicker su čudo, nevjerojatni motivatori. Vrsta šefova zbog kojih na poslu daješ 100%. Drže se svega što obećaju, svake riječi", ispričala je Thompson, koja je pojasnila da su djelatnici 2010. godine dobili za cilj pomoći Hilcorpu da u narednih pet godina postane dvostruko veći i utjecajniji.

Kada već spominjemo 2010., dodajmo da su tada za Božić Hilcopovi zaposlenici mogli birati između 50.000 dolara vrijednog automobila ili čeka na 35.000. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook