Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuće iz printera

Tvrtka 'isprintala' i izgradila 10 kuća u jednom danu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuća za stanovanje isprintana u 3D tehnici i građena od otpada stoji oko 27 tisuća kuna.

U kineskoj tvrtki WinSun tvrde da su u jednom danu izgradili 10 pravih, velikih kuća za stanovanje i to tako što su ih 'isprintali' uz pomoć 3D tehnologije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Naselje Autoput Završila istraga, policija nije otkrila tko je srušio romsko naselje uz Dravu Ilustracija Autoput uz Dravu Romsko naselje sravnjeno sa zemljom dok su obitelji bile raseljene zbog poplave, policija pokrenula istragu

Izgrađene su od smjese građevinskog otpada koja je izlijevana u isprintane kalupe u slojevima, a cijena izgradnje svake ovakve kuće iznosila je oko 27 tisuća kuna, odnosno oko 5000 dolara. Kuće su 'isprintane' u ogromnim 3D printerima dužine 32 metra, širine 10 metara i visine 6,6 metara, a u izgradnji je korišten i cement koji se brzo suši, prenosi Daily Mail vijest kineske agencije Xinhua.

Tajnu brzosušećeg cementa u Win Sunu ne žele otkriti javnosti, ali ukoliko se njihov projekt pokaže uspješnim, uz pomoć 3D tehnologije uskoro bi se mogle graditi vile i neboderi, nada se direktor WinSuna Ma Yihe. Tvrdi i kako mogu izgraditi kuću prema bilo kojem dizjanu u digitalnom obliku koji mušterija zaželi.

U Las Vegasu predstavljeni 3D printeri hrane: Rade čokoladu i slastice

'Brzo je, jeftino, a nema negativnog utjecaja ni na okoliš. Ne trebaju nam rudari koji će iskapati kamen već s ovakim načinom izgradnje smanjujemo količine građevinskog otpada,' ističe Ma Yihe koji je na projektu 3D kuća radio 12 godina.

Prve kuće građene 3D tehnologijom mogu se vidjeti u Qingdau, glavnom gradu provincije Shandong u istočnoj Kini.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene