Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gozba postala noćna mora

Tučnjava u Crkvi: Svećenik se potukao s vjernicima zbog lošeg mesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rasprava o mesu počela je netom nakon što je svećenik Nikola Lukić (32) blagoslovio zvona, piše Blic.

Gozba u povodu postavljanja novog zvonika u pravoslavnom hramu kraj Modriče u BiH završila je kako nitko nije očekivao. Umjesto da svećenici i vjernici uživaju u pečenom mesu, oni su se, prema tvrdnjama mještana Tolise, sukobili oko toga je li meso dovoljno dobro pečeno, piše Blic.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i Vladimir Putin Planira "ekonomsku uniju" Dodika baš briga za američke sankcije: "Imam druge prijatelje, Vučića, Putina i Orbana..." Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum"

Rasprava o mesu počela je netom nakon što je svećenik Nikola Lukić (32) blagoslovio zvona. Odvijala se za punim stolom na kojem je sjedilo najmanje 40 ljudi. Nedugo nakon početka verbalnog prepucavanja poletjele su i šake, a u sukobu je deblji kraj izvukao svećenik koji je zaradio nekoliko modrica po tijelu i gips na nozi.

Policija je priopćila da je mještanin Tolise Đoko Ristić, inače zadužen za pripremu hrane i pića, nekoliko puta šakama udario svećenika koji je u padu teže ozlijeđen. Ozlijeđenom svećeniku pružena je prva pomoć, a agresivni mještanin odveden je u policijsku postaju. Očevici tvrde da je za navodno nepečeno meso prvo prozvan mladi svećenik iz Tolise Slađan Savić (26), kojega je Ristić pokušao zaštititi. Nakon verbalnih uvreda i svađe Ristić je pokušao udariti starijeg svećenika Voju Stevanovića.

'U namjeri da zaštiti svećenika Voju, svećenik Nikola stao je između njih. Ristić je zamahnuo da bi udario svećenika Nikolu, ali on mu je uhvatio ruku. Nakon toga su se žestoko potukli. Ristić je svećenika udario u potkoljenicu, a potom se u gužvu umiješalo još 40 ljudi', priča jedan od očevidaca tučnjave pred crkvom u Tolisi. Po drugoj verziji svećenik je dobio batine, a potom je u tučnjavi zateturao, pao na klupu i slomio nogu. Po trećoj, Ristić je pretukao Lukića zato što je mladi svećenik zanovijetao da hrana nije dobra pa je Ristić čast svog sela odlučio obraniti šakama. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene