Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trogodišnji dječak je igrajući s djedovim detektorom za metal pronašao zlatni privjesak star 500 godina, a koji bi mogao vrijediti više od 20 milijuna kuna.


James Hyatt pronašao je nakit koji datira iz 16. stoljeća usred polja i stručnjaci vjeruju kako je riječ o jednom od četiri slična komada nakita u cijeloj Britaniji.

Vezani članci Slika nije dostupna Preprodavaču zlata na parkingu ukrali 2 milijuna kuna vrijedan nakit! Slika nije dostupna Podstrana: Iz dvije kuće ukrali zlatnog nakita vrijednog 120.000 kuna

>> FOTO: Treći najveći grumen zlata na svijetu!

'Bio je jako uzbuđen kad je pronašao zlato. Moj sin je jedan od najsretnijih ljudi ikad', kazao je za Sun otac mališana Jason Hyatt. Dječak je zlato pronašao tijekom šetnje poljem u blizini Essexa. Djed je sa sobom nosio detektor metala i dječak ga je upitao može li ga isprobati.

Isti trenutak detektor je zazviždao i kad su krenuli kopati po blatu pronašli su zlatni privjesak. Na poleđini nakita veličine dva i pol centimetra slika je djevice Marije koja drži križ, s imenima trojice kraljeva koji su posjetili Isusa nakon njegova rođenja.

Sličan primjerak je York muzej otkupio za više od 20 milijuna kuna, a novac od ovoga će se podijeliti između anonimnog vlasnika zemljšta i dječakove obitelji.