Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo je nevjerojatno da nikom nije palo na pamet barem izvaditi mobitel i obavijestiti policiju.


Čileanski taksist Mauricio Larrea jedni je prije nekoliko dana odlučio pomoći nesretnoj ženi koju je drski razbojnik u poslijepodnevnim satima pokušao opljačkati u Iquiqueu.

Vezani članci Slika nije dostupna Drski lopov ženi oteo torbicu, ali nije računao na heroja na motoru Slika nije dostupna VIDEO PUŠKOM U GLAVU: Nadzorne kamere snimile ekspresnu pljačku

Larrea je isprva mislio da vidi djecu kako se u igri natežu na ulici, međutim kada se približio mjestu napada i shvatio što se doista zbiva, stisnuo je gas i potom naglo zakočio u nadi kako će to prepasti lopova.

Njegovo se rješenje pokazalo izvanrednim jer se pljačkaš smeo i pobjegao, a Larrea je odvažnu akciju dovršio i humanom gestom jer je preplašenu ženu uzeo u automobil i odbacio kući.

Ona mu je putem objasnila da nije željela pustiti torbicu ponajprije zbog novčanika u kojem su se nalazili svi dokumenti iako je preporuka u sličnim situacijama najprije voditi računa o tome da glava ostane čitava.

O vlastitoj su sigurnosti očito razmišljali svjedoci napada, no svejedno je začudilo i obeshrabrilo to što nitko nije barem izvadio mobitel i nazvao policiju.