Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naši najbliži genetski rođaci izuzetno su opaki kada napadaju.


S čimpanzama se, našim najbližim genetskim rođacima, nije za šaliti kada postalnu nasilne. Premda još ne postoji konsenzus oko toga koliko su puta snažnije u odnosu na čovjeka (najčešće se može pročitati da su jače otprilike četiri puta, op.a.), nije sporno da njihov dobro plasiran udarac može usmrtiti.

Vezani članci Kobra Kobra ih dočekala doslovno na vratima, strašnijeg čuvara kuće još nismo vidjeli Policija, ilustracija Splitska policija privela nasilnika koji je brutalno premlatio 79-godišnju majku pa se zaključao u stan

Prije nekoliko godina su istraživači u Ugandi čimpanze promatrali kako organizirane u grupe nemilosrdno do smrti mlate pripadnike svoje vrste zbog teritorija, a je li takvo što bio povod i ovom obračunu, nije najjasnije.

Koliko slatko, toliko i tužno: Bebe čimpanze na povodcu potrčale jedna drugoj u zagrljaj

Bilo kako bilo, posjetitelji zooološkog avrta u Atherstoneu (Engleska) imali su u nedjelju priliku vidjeti kako to izgleda kada se čimpanze međusobno stanu obračunavati, uvjeriti se u rečeno da im se najbolje maknuti s puta kada ih ulovi 'žuta minuta'.

Pogledajte i vi kako je izgledala ta 'masovnjača' koju je započela čimpanza oboljela od alopcije (povod gubitku dlaka i kod tih primata može biti stres ili trauma, op.a.)  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju