Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahvaljujući ovoj doista fascinantnoj snimci iskusnog ronioca Shanea, dobar je dio nas dobio priliku naučiti nešto novo - da se i ove, na glasu kao izuzetno opasne i agresivne životinje, obožavaju maziti.


Dapače, nježno trljanje njihovog nosa pruža im toliku ugodu da se zbog toga potpuno ukoče, a što je za pojedine vrste fatalno.

Vezani članci Poslovni kolege Napeta situacija u uredu: Što duže rade od kuće, to više otkrivaju o svojim novim kolegama Morski pas (Foto: Screenshot/YouTube) Bliski susret s morskim psima oduševio ronioce

Naime, da bi dobivale kisik, kroz škrge psina neprestano mora prolaziti voda, no budući da nemaju sve spirakulum koji izbacuje vodu iz škrga dok miruju, neke su prisiljene plivati čak i u snu.

Stoga, ukoliko se nađete u situaciji da koju razveselite, sjetite se da to ne smijete činiti predugo jer će ostati bez kisika i uginuti vam pred očima.

Ova je 'ribica' imala tu sreću da je naletjela na iskusno društvo, pa je nastavila s plivanjem jednom nakon što je 'terapija' završila.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook