Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahvaljujući ovoj doista fascinantnoj snimci iskusnog ronioca Shanea, dobar je dio nas dobio priliku naučiti nešto novo - da se i ove, na glasu kao izuzetno opasne i agresivne životinje, obožavaju maziti.


Dapače, nježno trljanje njihovog nosa pruža im toliku ugodu da se zbog toga potpuno ukoče, a što je za pojedine vrste fatalno.

Vezani članci Obračun zmija Snimala obračun zmija, a onda joj se okrenuo želudac kad je shvatila što zapravo rade Psi dobili društvo Psi dobili društvo, ali izgleda da nisu baš oduševljeni prinovama

Naime, da bi dobivale kisik, kroz škrge psina neprestano mora prolaziti voda, no budući da nemaju sve spirakulum koji izbacuje vodu iz škrga dok miruju, neke su prisiljene plivati čak i u snu.

Stoga, ukoliko se nađete u situaciji da koju razveselite, sjetite se da to ne smijete činiti predugo jer će ostati bez kisika i uginuti vam pred očima.

Ova je 'ribica' imala tu sreću da je naletjela na iskusno društvo, pa je nastavila s plivanjem jednom nakon što je 'terapija' završila.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook