Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šalje i formalni zahtjev

Mesić: 'Mene u ovoj zemlji svatko može ignorirati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić poslat će u Banske dvore i formalni zahtjev za sjednicom Vlade na kojoj bi se raspravilo o gospodarskom stanju u zemlji.

'Mene može svatko u ovoj zemlji ignorirati, ali ne može se ignorirati probleme. Ja ne mogu sazvati sjednicu Vlade, ali mogu formalizirati svoj prijedlog, a to ću najvjerojatnije i učiniti. Na Vladi je onda da za svoju odluku preuzme i odgovornost. Mislim da treba reagirati što prije', rekao je Mesić na upit o tome što će učiniti ako premijer Sanader ignorira i njegov formalni zahtjev za sjednicom.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna Bivši predsjednik o bivšem premijeru Mesić: Sanader je vodio paralelan sustav vladanja

'Jedan dio ministara misli da će odgađanjem pravih odgovora kasnije biti nešto lakše. Šuker i Polančec bi ipak morali pred javnost izaći s konkretnim stanjem u kojem se nalazi naše gospodarstvo i s konkretnim prijedlozima kako iz toga izaći', rekao je Mesić.

>> Sanader demantira Mesića: Nema izvanredne sjednice Vlade

>> Mesić: Dogovorio sam sa Sanaderom sjednicu Vlade o gospodarskoj krizi


Predsjednik Republike napomenuo je kako su on i premijer Ivo Sanader prilikom svakog razgovora mogli usuglasiti stavove. 'Međutim, kada poslije dolazi do realizacije onda se stvari rasplinjuju, a od koga to dolazi teško je procijeniti', rekao je.

'Bojim se da je sasvim sigurn da Hrvatska u 2009. ne može ostvariti svoj strateški cilj, ulazak u Europsku uniju', zaključio je Mesić u ekskluzivnom intervjuu za Novu TV. Mesić je naglasio da s reformama treba i dalje nastaviti, a ne tražiti odgovorne negdje drugdje. 'Najlakše je prebaciti problem na druge, ali to neće riješiti problem. Mi moramo provesti reforme', rekao je Mesić, dodavši da bi se i problemi sa Slovenijom riješili 'lijevom rukom da smo sve napravili. Mi smo kasnili i Slovenija je to iskoristila', dodao je Mesić, ocjenivši kako slovenska strana polazi 'od toga da smo slabiji, ranjivi i da možemo pristati na neke ucjene, a mi na to ne smijemo pristati'.

Predsjednik Mesić može biti zadovoljan s devet godina u predsjedničkim dvorima. Iako su on i predsjednik Tuđman djelovali u različitim vremenskim razdobljima, usporedili smo koji je od tih predsjednika bolje obnašao svoju dužnost. 52 posto građana smatra kako je Mesić bolje obnašao dužnost, dok 31 posto građana misli da je to ipak bio Tuđman. Čak 80 posto građana rad predsjednika Mesića u njegovu drugom mandatu ocjenjuje pozitivnim. Pokazali su to rezultati istraživanja koje je za Novu TV provela agencija Puls. 

Na pitanje 'kako biste ocijenili rad predsjednika od 2005. do 2009' - 59 posto ispitanika odgovorilo je uglavnom pozitivno. U potpunosti pozitivno kaže 21 posto ispitanika, 12 posto uglavnom negativno, u potpunosti negativno pet posto, a svega tri posto ispitanika odgovara da ne zna. Slični su rezultati i na pitanje o radu predsjednika Mesića od 2000. do danas - 60 posto ispitanika ocjenjuje ga uglavnom pozitivno, a 20 posto u potpunosti pozitivno. Uglavnom negativu ocjenu dobio je od 12 posto ispitanika, a potpuno negativnu od 4 posto. Tri posto ispitanih ne zna je li predsjednik radio dobro ili loše.

Sutra predsjednik Mesić ekskluzivno za Dnevnik, koji je na programu  Nove TV u 19:15,  govori tko je njegov kandidat za predsjednika, kakav bi on trebao biti, a u istraživanju doznajemo koga bi hrvatski građani željeli vidjeti na mjestu novog predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene