Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor priča

Sudnji dan: Zbog radijacije u CERN-u nastali zombiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snaga LHC-a (Velikog hidronskog sudarača) bila je inspiracija za još jedan scenarij koji uključuje zombije. Ovoga puta lutaju tunelima CERN-a.

Niskobudžetnu horor priču o sudnjem danu napisali su, režirali i producirali Luke Thompson i Hugo Day, dva fizičara na doktoratu na Sveučilištu u Manchesteru, piše RT.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Godina prepuna događaja OVO su najvažniji događaji u znanosti 2013. godine Slika nije dostupna Korak dalje Fizičari nakon Higgsovog bozona razmišljaju o nečem velikom, JAKO VELIKOM

Ovaj je tim odlučio objaviti svoj rad na internetu, gdje se može besplatno skinuti. Thompson je rekao da ideja nikada nije bila o tome da se na filmu zaradi novac.

'Nije bilo razloga očekivati da ćemo prodati više od nekoliko stotina kopija. Tako bismo radije da naše dvije godine rada vidi što je više moguće ljudi', rekao je Thompson.

>> Rusi planiraju neprijatelje pretvarati u zombije?!

U filmu se radi o timu LHC-a koji radi na održavanju akceleratora, ali ondje ostanu zarobljeni zbog higgsove radijacije te se pretvore u zombije. Uskoro oni koji su se pretvorili u zombije počnu loviti CERN-ove fizičare. Snimanje je počeo 2010. godine te je trajao dvije godine. Momcima je trebalo 3.000 dolara da ga završe. U 76 minuta filmskog uratka glumi 20 osoba, od kojih su neki studenti.

CERN nije dao ovom projektu službenu potporu, a ekipa je snimala samo na javno dostupnim mjestima istraživačkog centra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene