Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko vas ikada u Aziji ponude delicijom poznatom pod nazivom Sannakji, eto što vas očekuje u tanjuru.


I dok je kod nas uobičajeno hobotnicu pripremiti na salatu ili baciti je ispod peke, u nekim dijelovima svijeta neće vas odbiti niti ako je poslužite živu. Dapače, u Južnoj Koreji se takav što smatra delicijom, a mrdajućem mekušcu jednako se raduju i u okolnim državama, primjerice u Japanu.

Vezani članci Ilustracija Označavanje hrane posvađalo zemlje EU-a: "Propustit ćemo veliku priliku da potrošači u supermarketima izaberu zdravlje" Filozofski fakultet dobio menzu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U popularnoj menzi student u juhi pronašao crva: Reagirao ravnatelj, pravi šok uslijedio je kad su provjerili zalihe

Živa hobotnica u ustima je izazov i brojnim radoznalim turistima, koje, nadamo se, prethodno ipak upozore da taj objed može biti doslovno smrtonosan.

Ako je za vjerovati nekim podacima koje smo pronašli na internetu, u Južnoj Koreji godišnje u prosjeku umre šest osoba dok uživaju u hobotnicama, a uzrok uvijek bude gušenje.

Naime, živa hobotnica u želucu sama po sebi nije problem, ali nije ju baš uvijek lako do tamo dotjerati. Zna se ljudima pipcima uhvatiti za grlo, a onda je to već situacija opisno poznata kao 'jao i joj'.

Što kažete, biste li probali? Pogledajte kako se ova mlada dama snašla ukoliko ste sigurni da prizor u vama neće izazvati mučninu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju